Transport gratuit la comenzile de peste 150 RON

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

Periuțe de dinți pentru copii

BOFFO

Periuțe de dinți pentru copii: Alegerea potrivită pentru fiecare vârstă

Bun venit pe blogul nostru despre igiena orală pentru copii! Astăzi vom discuta despre importanța alegerii unei periuțe de dinți potrivite pentru cei mici și câteva sfaturi pentru îngrijirea corectă a dinților lor.

În primii ani de viață, igiena orală este crucială pentru dezvoltarea sănătoasă a dinților și gingiilor copiilor. Alegerea unei periuțe de dinți potrivite pentru fiecare etapă a copilăriei este esențială pentru a asigura o curățare eficientă și sigură a dinților lor.

 • Până la 2 ani: Pentru copiii sub 2 ani, se recomandă utilizarea unei periuțe de dinți cu peri foarte moi și cu o capăt rotund. Aceste periuțe sunt concepute special pentru gingiile delicate ale bebelușilor și pentru a fi ușor manevrate de către părinți. De asemenea, există periuțe degetar, care se pot purta pe deget și sunt ideale pentru curățarea gingiilor bebelușilor.
 • 2-6 ani: Pe măsură ce copilul crește, este important să se treacă la o periuță de dinți potrivită pentru vârsta lor. Periuțele cu peri moi și cu o formă ergonomică sunt recomandate pentru a se potrivi mâinilor mici ale copiilor și pentru a-i ajuta să învețe tehnica corectă de periaj.
 • 6-12 ani: În această etapă, copiii își dezvoltă abilități mai avansate de periaj și pot utiliza periuțe de dinți similare cu cele pentru adulți, dar cu dimensiuni și forme adaptate mâinilor lor. Periuțele cu peri mai moi și cu capete rotunde sunt încă preferate pentru a proteja gingiile sensibile și a evita leziunile.
Cum să alegeți periuța de dinți potrivită pentru copilul dumneavoastra?
 • Mărimea și forma: Alegeți o periuță de dinți cu un mâner ergonomic și cu o formă care se potrivește mâinilor mici ale copilului dvs. Periuțele cu capete rotunde sau în formă de clopoțel sunt ideale pentru a ajunge la toate zonele din gură.
 • Perii moi și delicati: Optați pentru o periuță cu peri moi și blânzi, de preferință din silicon. Acești peri sunt mai puțin susceptibili să rănească gingiile sensibile ale copiilor și oferă o curățare eficientă și delicată.
 • Personaje preferate: Pentru a face experiența mai plăcută pentru copilul dvs., puteți alege o periuță de dinți cu personajul preferat al acestuia sau cu culori și modele atrăgătoare pentru cei mici.
De ce ar trebui să optăm pentru peri de silicon pentru copii?

Periuțele cu peri de silicon sunt ideale pentru copii datorită texturii lor moi și agradabile. Acești peri sunt mai blânzi și mai flexibili decât cei din nylon și pot oferi o curățare delicată, fără a provoca leziuni gingivale sau iritații. Mai mult, periuțele cu peri de silicon sunt perfecte pentru copiii care sunt obișnuiți să roada sau să bage în gură orice, deoarece nu pot provoca răni sau disconfort.

Sfaturi pentru igiena orală a copiilor:
 • Încurajați-i pe cei mici să se spele pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, timp de cel puțin două minute în fiecare sesiune.
 • Schimbați periuța regulat: Nu uitați să înlocuiți periuța de dinți a copilului dvs. la fiecare 3 luni sau atunci când perișorii devin uzati, pentru a asigura o curățare eficientă și sigură.
 • Învățați-i să perieze dinții cu mișcări delicate și circulare, fără a aplica prea multă presiune, pentru a evita deteriorarea smalțului și a gingiilor.
 • Supravegheați periajul: Până când copilul dvs. învață să perieze singur, este important să îi supravegheați și să îi ghidați în timpul periajului, asigurându-vă că curăță toate suprafețele din gură.
 • Spalați-vă pe dinți împreună: O rutină în care părinții se spală pe dinți împreună cu copiii lor poate fi distractivă și educativă, și îi învață pe cei mici importanța igienei orale.

În concluzie, alegerea unei periuțe de dinți potrivite pentru copiii dvs. și încurajarea unei igiene orale regulate și blânde sunt cheia pentru menținerea sănătății orale pe termen lung. Învață-i pe cei mici de mici să aibă grijă de dinții lor și să se bucure de un zâmbet sănătos și strălucitor pentru tot restul vieții lor!

Distribuie:

Lasă un răspuns


10% la prima comandă

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu noutățile și promoțiile noastre!!!
* Codul poate fi folosit o singură dată. Introduceți codul cuponului primit prin email la check out. Oferta nu se poate cumula cu alte promoții sau reduceri existente pe site.
  ABONARE
  Sunt de acord cu termenii și condițiile